ERC-Acció Granollers i Avancem van anunciar ahir l’acord per presentar-se junts a les eleccions municipals del 24 de maig.

Pep Mur i Jordi Solsona.

Pep Mur i Jordi Solsona.

Pep Mur, candidat d’ERC-Acció Granollers a l’alcaldia, va recordar que ja al 2011 ERC Granollers va crear un paraigües, Acció Granollers, on s’hi van incorporar totes aquelles persones del món independentista de la ciutat que tenien ganes de sumar. “El paraigües Acció Granollers continua existint –va explicar Mur– i hi ha molta gent no són d’Esquerra Republicana i que continuarà formant part d’aquesta coalició en aquestes eleccions, una coalició de persones que creuen en la independència i en els projectes d’esquerres”. En aquest sentit, Mur va assegurar que “Avancem aporta aquest valor de potenciar l’esquerra nacional que nosaltres defensem plenament” i es va mostrar content i agraït per la suma d’Avancem al projecte de ciutat d’ERC-Acció Granollers.

Per la seva part, Jordi Solsona, portaveu d’Avancem Granollers, va afegir que la seva formació vol “treballar per la ciutat i pels ciutadans i, a diferència de la dreta, que només treballa per uns quants, nosaltres volem treballar per tothom”. “Per nosaltres –va continuar Solsona– el que ens importa és estar al costat del ciutadà, i ser al servei del ciutadà no és un privilegi sinó que és un deure molt alt. S’ha acabat l’època dels polítics professionals, els ciutadans hem de prendre part d’aquesta nova manera de fer política”.

IMG_4633

Solsona i Mur van escenificar l’acord amb un encaix de mans.

Solsona també va voler destacar que “des d’Avancem busquem el sobiranisme i el dret a decidir. I esperem que tota aquesta diàspora de gent d’esquerres que es troben orfes políticament trobin en les nostres sigles una acollida per vehicular tota aquest esforç i energia per fer una nova política d’esquerres”. En aquesta línia, Pep Mur va afegir que “el socialisme tradicional s’està desmarcant del projecte més emblemàtic i potent que aquest país té sobre la taula, que és l’assoliment de la independència”.

Finalment, Mur va posar de manifest que des d’ERC van entendre que podien sumar amb Avancem per aconseguir aquest objectiu i gràcies a això “han entrat a casa nostra i ara ja som família”. I va afegir: “Quan un partit deixa la porta oberta amb la voluntat que hi entri gent, aquesta gent entra, i aquest és el cas d’Avancem, que representa el socialisme independentista en aquest país”. “Estem contents i convençuts que la força que tenim plegats farà que puguem aconseguir uns bons resultats en aquesta ciutat, uns resultats necessaris no per endreçar la ciutat, sinó per transformar-la, amb processos de participació reals, amb una visió global de ciutat i amb capacitat de canviar les coses de forma innovadora”, va emfatitzar Mur.

 

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.