La Diputació i la patronal Cecot van començar a desplegar el projectes Reempresa a les comarques barcelonines el setembre de 2012. Actualment hi ha 35 punt Reempresa a les comarques barcelonines. Ahir, a la seu de la patronal Cecot de Terrassa, es va presentar un balanç dels resultats del projecte Reempresa obtinguts a la demarcació. El president de la patronal, Antoni Abad, va indicar que s’han aconseguit salvar 121 empreses i 448 llocs de treball.

Fotografia: La regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Granollers, Andrea Canelo, en el moment de rebre el guardó.

La regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Granollers, Andrea Canelo, en el moment de rebre el guardó.

Granollers disposa d’un Centre Reempresa des de l’any 2012, que ofereix assessorament tant als empresaris que volen vendre la seva empresa  com a les persones reemprenedores disposades a donar-los-hi continuïtat. L’objectiu és impulsar i estructurar la transmissió com a via de creixement d’activitat econòmica, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació a la ciutat. L’Ajuntament ha atès 59 persones reemprenedores i 56 projectes cedents dels quals 15 han finalitzat amb èxit.

En el mateix acte es va lliurar un guardó als cinc municipis amb major nombre de transmissions realitzades amb èxit. Granollers ha estat, desprès de Sabadell, el municipi que ha tingut més Reempreses d’èxit. Les altres poblacions reconegudes són Terrassa, Mataró i Badalona.

Durant la jornada van participar testimonis de tres cessions reeixides, una d’elles ateses a Granollers: Tucuxí, dedicada a la fabricació i venda de bolquers de roba. Montse Faus (cedent) i Francesc Fajardo (reemprenedor) van explicar la seva experiència en el procés de transmissió de l’empresa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.