ICV ha presentat aquest dissabte la seva candidatura a les Franqueses per a les eleccions vinents. L’acte, que ha tingut lloc al Centre Cultural de Bellavista, ha aplegat més de mig centenar de persones, entre les quals es trobaven destacats dirigents de la formació al Vallès Oriental, com el president comarcal, Jordi Manils, i Josep Torrecillas, que va ser qui va iniciar els parlaments afirmant que la llista està formada per persones que saben què és haver de combatre els problemes quotidians.

“L’Ajuntament queda una mica lluny –va dir Torrecillas–, fa el que considera oportú i, per norma, no pensa en els problemes de la gent del poble, sinó en els seus interessos”. Tot seguit, va convidar els assistents a “fer política des d’abaix”. En aquest sentit, va destacar que “alguns han pervertit la política i sembla que només ells sàpiguen fer política, però ningú us resoldrà els problemes si no hi participeu”.

Per la seva banda, el president comarcal d’ICV va demanar cinc coses als membres de la candidatura encapçalada per Dolors Amaro. La primera, que tornin a creure en la política com a eina de canvi; la segona, que considerin l’atur, la crisi i les necessitats socials com una prioritat; la tercera, que facin que la política local i l’Ajuntament de les Franqueses tornin a mans del poble “amb més transparència, més participació i les finestres obertes”. La quarta cosa que Manils els va demanar va ser que es preocupin pel patrimoni natural que envolta el municipi; i la cinquena, que tinguin “el valor de tenir valors” i que no siguin simples gestors.

“EL POBLE ÉS QUI TÉ LA VEU”

icv lfDolors Amaro va iniciar la seva intervenció com a candidata destacant la seva tasca de voluntariat “amb les persones grans, amb els discapacitats i amb tots aquells que tenen qualsevol tipus de necessitat; és a dir, amb els sectors més febles de la nostra societat”.

“Som un grup de persones del, per i pel poble –va dir a continuació–. Estem molt preocupats per totes les famílies del nostre municipi. Ens preocupen les persones a les quals desnonen cada dia, les persones que no tenen per a alimentar-se, les que passen fred perquè no poden pagar els subministraments, les que no tenen cap tipus d’ingrés; ens preocupen els nostres joves que, tot i tenir capacitat, no poden estudiar per manca de recursos; ens preocupa la qualitat de vida dels nostres jubilats o pensionistes, perquè amb la seva pensió han d’ajudar a fills i familiars; la malnutrició infantil…”.

“Però no només ens preocupen –va afegir–. Hem participat activament. Jo mateixa porto molts anys col·laborant de forma altruista amb els meus veïns i empatitzo amb els pobres perquè he viscut la seva mateixa situació”.

En clau crítica envers l’actual equip de govern, Amaro va emfatitzar que molts ciutadans del municipi han viscut el silenci com a resposta als seus escrits dirigits a l’Administració local, la impotència de què els polítics no contestin a les preguntes que els veïns fan als plens i l’absentisme quan han demanat cita per parlar amb l’alcalde. “Alguns, estem esperant des de juliol de 2011”, va dir en aquest sentit. “És per això que hem decidit participar activament en política. Volem canviar el nostre municipi a favor dels ciutadans, volem invertir la piràmide”, va afegir.

Dolors Amaro va finalitzar la seva intervenció afirmant que hi ha dues frases que defineixen la seva proposta política: “Per la dignitat de totes les persones” i “El poble és qui té la veu”. “Aquesta voluntat només la podem canviar si vosaltres ens ajudeu a fer-ho possible”, va acabar dirigint-se al públic.

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.