Quan només falten deu dies perquè es compleixin els dos mesos que l’alcalde de les Franqueses va donar al regidor d’Esports perquè enderroqués el cobert que va construir il·legalment al pati de casa seva, al carrer Menorca de Bellavista encara no s’ha registrat cap activitat destacable en aquest sentit. No hi ha cap indici visible (almenys des de l’exterior) que José Ramírez Alaya (CiU) tingui intenció de complir el decret que va signar Francesc Colomé (CiU) el 19 de maig passat, establint l’obligació de tirar a terra la polèmica construcció que, durant anys, ha servit al convergent com a arxiu del seu negoci de gestoria. Va ser precisament quan va sol·licitar la llicència d’activitats quan l’Ajuntament es va assabentar de l’obra, feta quan Ramírez estava al capdavant de l’Àrea de Promoció Econòmica, en el govern encapçalat per Francesc Torné.

Segons fonts municipals consultades per Setdies.cat, es tornarà a repetir la mateixa situació que ja es va donar la passada legislatura, quan el socialista Esteve Ribalta va firmar una ordre similar que mai es va arribar a complir, cosa que va donar peu a la imposició de diverses multes coercitives que mai es van arribar a pagar. “Tot plegat, és una cortina de fum que, davant la proximitat de les eleccions municipals, ha aixecat el batlle per fer veure que fa alguna cosa sobre aquest tema, però que ningú esperi que s’acabi restituint la legalitat urbanística”, expliquen. “Després de l’incompliment de l’ordre d’enderroc, arribarà la fase de les sancions, tot per fer veure que l’Ajuntament actua amb tothom per igual, quan és totalment incert”, afegeixen.

Si aquestes fonts no estan equivocades, les dues sentències judicials que avalen l’enderroc del cobert il·legal de Ramírez es quedaran sense complir… almenys fins que hi hagi un canvi de govern a les Franqueses.

“JA S’HO TROBARAN…”

Pati RamírezRamírez Alaya és conscient que en el seu moment va cometre una irregularitat, ja que mai ha negat que va fer l’obra sense cap tipus de permís. “Quin veí no ha comès alguna vegada una il·legalitat?”, es pregunta, com si intentés justificar la construcció que va fer a casa seva. I ell mateix es respon: “Mig Bellavista”. El regidor dóna a entendre que una part considerable dels ciutadans de les Franqueses esquiven la llei, però el més preocupant és que, essent ell un càrrec públic, ni la compleix ni tampoc la fa complir.

El regidor es considera víctima d’una campanya contra la seva persona. “Assetjament, assetjament, no hi ha altra cosa que assetjament”, diu. I immediatament afegeix: “Creuen que amb el pacte de govern m’estan tapant. Estan tocant els collons, però està prescrit, no em preocupa. Ja s’ho trobaran, ja s’ho trobaran…”.

A qui es refereix? I què s’han de trobar aquells als quals fa referència el regidor? És una advertència a qualsevol que pretengui enderrocar la seva obra il·legal?

“SI VOLS, ENDERROCA-HO; SERÀ L’ÚLTIM QUE FACIS”

Ramírez Alaya no ha negat mai els fets perquè el cobert és quelcom evident. En la defensa de la seva il·legalitat, ha intentat dilatar el procés tot el que ha pogut, argumentant sempre la seva postura des del punt de vista de la prescripció del presumpte delicte urbanístic: si al cap de sis anys des que l’Ajuntament es va assabentar o al cap de sis anys des que van finalitzar les obres. Tampoc ha dubtat a l’hora d’implicar terceres persones en el cas: “El secretari [anterior, Lluís Muñoz] diu que, pressionat, havia de posar a l’informe que era a partir que l’Ajuntament es va assabentar”. O en mostrar-se visceral: “He arribat a agafar Ribalta pel pit perquè volia enderrocar-me el cobert. Li vaig dir: Si vols, enderroca-ho; serà l’últim que facis a la teva vida”.

A José Ramírez li agrada dir en petit comitè que té parentesc amb la jutgessa Mercedes Alaya, encarregada d’investigar els ERO fraudulents d’Andalusia; però també ho té amb els mítics bandolers coneguts com Els 7 Nens d’Ècija. Amb quina de les dues cares del seu company de partit se sent més identificat l’alcalde de les Franqueses, amb la de la llei o amb la del furtivisme? Acabarà executant les sentències judicials d’enderroc de l’obra il·legal del regidor?

Leave a Reply

Your email address will not be published.