Gràcies a un conveni entre l’Ajuntament de la Garriga i els propietaris de diferents cases i edificis modernistes, a partir del mes d’abril es podran visitar els interiors de quatre nous espais a través de les diferents sessions de l’itinerari Vila termal i d’estiueig, que organitza el Centre de Visitants.

La ruta, que es fa cada segon dissabte de mes, alternarà la visita a la Casa Domingo Pujadas, la Casa Bosch, el Patronat i el Cinema Alhambra.

De fet, el passat dissabte 4 d’abril en motiu de la Setmana Santa, ja es va entrar a la casa de Domingo Pujadas (Lluís Planas i Calvet, 1906), avui dia regentada per Autisme la Garriga i el proper dissabte 11 d’abril,amb totes les places exhaurides, es  donarà a conèixer alguns dels interiors i exteriors de la Casa Bosch (M. Joaquim Raspall, 1912).

Casa Domingo. (Fotos: Ajuntament)

Casa Domingo. (Fotos: Ajuntament)

La Casa Domingo Pujadas, situada a la Ronda del Carril 83, s’afegeix a va ser construïda el 1909, i fou una obra singular de l’arquitecte Lluís Planas i Calvet. Construïda com a torre d’estiueig envoltada de jardí, en destaca la torre mirador, on s’ubica l’entrada, i el porxo de la façana principal. A l’interior es conserven els vitralls emplomats de l’entrada i la sala menjador, amb una llar de foc i arrambadors ceràmics.

Casa Bosch.

Casa Bosch.

La Casa Sebastià Bosch, situada al Passeig, 97 és una obra singular dins l’etapa modernista de l’arquitecte Raspall, on introdueix nous elements, com les jardineres ceràmiques de les finestres o els esgrafiats amb motius geomètrics. A l’interior es conserva una interessant col·lecció de vitralls emplomats.

El Cinema Alhambra del carrer de Calàbria, 13, és obra de l’arquitecte Josep Sala i Comas. Va ser construïda com a sala de festes i cafè bar. En destaca la façana d’estil modernista, amb tres finestres centrals emmarcades per esgrafiats decoratius.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.