El Ple de l’Ajuntament de la Garriga va aprovar per 14 vots a favor i 3 en contra (PSC i PP) la moció de suport del món local a la llei de consultes aprovada divendres al Parlament i també al decret de convocatòria de la consulta del 9-N, que en els propers dies ha de fer públic el president Mas.

D’aquesta manera, l’Ajuntament es compromet a facilitar tots els instruments necessaris perquè es pugui realitzar la consulta el proper 9 de novembre.

Durant el Ple, els portaveus dels diferents partits van explicar el perquè del seu vot. En aquet sentit, Ferran Jiménez va demanar no ser l’únic que votés que no i Àlex Valiente del PSC va explicar que el seu vot era negatiu perquè “aquesta llei respon a una sola pregunta” i que no podia abstenir-se tal i com li va demanar l’alcaldessa, perquè el vot estava decidit en assamblea.

Per la seva banda, els regidors que van votar sí van coincidir en assenyalar que “era un dia històric i emocionant” i van donar gràcies a les més de dues-centes persones que es van apropar a l’Auditori per donar-los recolzament. Israel Molinero d’ICV va demanar respecte per una “campanya pacífica, argumentada i recolzada per milions de persones”.

Josep Oliveras, visiblement emocionat va recordar el llarg camí recorregut ja que “cap de nosaltres ens pensàvem fa cinc anys que seríem on som i va demanar a Mas que segueixi sent valent perquè no hi ha cap mal per voler decidir el nostre futur”. Una afirmació que va recollir la portaveu d’Acord Neus Marrodan que va afirmar que “la vida està feta de preguntes que demanen resposta i que l’autèntica democràcia és aquella que és capaç de respondre-les”.

Va acabar el torn de portaveus, l’alcaldessa Meritxell Budó que va afegir que “cal seguir endavant i fer-ho bé per fer-ho possible”. Budó va remarcar la unitat i el consens de la majoria de forces polítiques i va acabar amb un “No tenim por a les urnes”.

Al final de la votació, la sala va esclatar en aplaudiments i crits d’independència.

Es creu  que aquesta setmana secundaran la llei i la consulta uns 600 consistoris, segons l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). El fet es comunicarà a l’estat espanyol, la Unió Europea i l’ONU.

SEGONS CIUTADANS, ÉS UN BRINDIS AL SOL

El portaveu de l’agrupació de Ciutadans (C’s) de la Garriga, Ángel Guillén, ha qualificat de “brindis al sol la convocatòria del ple extraordinari d’aquest dilluns en suport al referèndum il·legal del 9-N”, i ha afirmat que “la moció presentada manca d’efecte polític i pràctic ja que està al marge de l’Estat de Dret”.

Guillén ha lamentat que l’equip de govern de l’alcaldessa Budó “no aprofiti la convocatòria de plens extraordinaris per parlar del que realment interessa als veïns de la localitat i es dediqui a tractar els temes que sí estan dins de les competències pròpies d’un ajuntament”. Guillén li ha demanat que “deixi de tapar la seva inacció al capdavant del govern municipal amb mocions i exaltacions d’activitats i símbols independentistes”.

Finalment, Guillén ha instat al govern local a “a governar per tots els garriguencs i convoqui plens extraordinaris que abordin la reactivació econòmica del municipi, l’impuls d’un nou model per a la localitat o un de política general sobre l’estat del nostre poble”, i ha anunciat que “C’s seguirà treballant per un model polític de convivència i de respecte a les lleis democràtiques i, a la vegada, un model de municipi que aprofundeixi en el benestar dels seus veïns”.

5 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.