L’Ajuntament ha visitat, durant els últims mesos, 152 establiments comercials que generen matèria orgànica (restaurants, bars, botigues alimentàries, menjadors col·lectius…) per informar-los del nou servei porta a porta de recollida selectiva comercial.

Imatge del nou contenidor. (Foto: Ajuntament)

Imatge del nou contenidor. (Foto: Ajuntament)

Amb el nou servei, els establiments poden disposar d’un contenidor propi d’ús exclusiu per a la recollida orgànica que, un cop ple, cal que treguin al carrer el dia i hora assignats. D’aquesta manera es preveu facilitar la separació i la recollida de residus dels que es consideren grans productors de matèria orgànica i millorar els resultats globals de la recollida d’aquest residu al municipi.

La matèria orgànica és un residu senzill de reciclar si es separa correctament però, per contra, té unes repercussions econòmiques i ambientals importants si no es separa i va a parar a l’abocador.

RECEPTIUS I DISPOSATS

Durant la campanya, els comerços i establiments s’han mostrat receptius i disposats a col·laborar. Del total de visites fetes, un 25,6% ha sol·licitat el contenidor propi. Del 74,3% restant, més de la meitat (57,8%) correspon a establiments que degut a la seva poca generació de matèria orgànica els és més pràctic continuar fent servir els contenidors que actualment hi ha instal·lats al carrer, d’ús públic i compartits amb els veïns.

La resta, correspon a establiments que no generen matèria orgànica (11,5%), que ja tenen un gestor propi que els fa la recollida (7,8%) o bé que directament es mostren contraris a separar la matèria orgànica.

Paral·lelament, l’Ajuntament estudia la possibilitat de compensar amb una reducció de la taxa d’escombraries aquells comerços que participin correctament en la recollida de la matèria orgànica.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.