La Policia Local de la Llagosta intensificarà de forma immediata la lluita contra els propietaris de gossos que sistemàticament no recullen les defecacions dels seus animals a la via pública. Els agents efectuaran més patrulles i augmentaran la vigilància de paisà a les zones on s’ha detectat darrerament un augment d’aquestes conductes incíviques. Actualment, l’ordenança municipal de civisme estipula que la sanció per no recollir les defecacions de gossos és de 300 euros.

L’alcalde de la Llagosta, Alberto López; el cap de la Policia Local, Santiago Villalba, i els caporals del cos van mantenir ahir una reunió per traçar les línies de la actuació de la campanya. “Sabem qui són, sabem que són pocs, però malauradament fan molt de mal a la convivència cívica embrutant parcs, places i carrers de la Llagosta; i serem inflexibles perseguint als veïns que no recullin les defecacions dels seus gossos”, ha explicat aquest matí l’alcalde.

Alberto López ha destacat que es tindrà especial cura en la vigilància de les zones de jocs infantils de les places i parcs de la Llagosta i al voltant dels centres educatius. “No hi pot haver gossos on juguen els infants i molt menys que facin les seves necessitats en aquests llocs”, ha afegit. Els gossos tenen prohibit accedir a les zones de jocs infantils dels parcs on aquests estiguin perimetrats per una tanca i on aquestes tanques no hi siguin, es considerarà zona de jocs infantils tot el sector envoltat pels bancs.

“No es pot permetre que la manca d’educació i civisme d’uns pocs malmeti la imatge de convivència del conjunt de la ciutadania de la Llagosta”, ha explicat Alberto López. L’alcalde ha avançat que, de forma paral·lela a aquesta campanya, l’Ajuntament està estudiant la creació d’un parc específic per a gossos d’uns 500 metres quadrats i dins del casc urbà. Es tractarà d’una zona acotada per tanques on els animals podran córrer i estar sense lligar, però on també s’hauran de recollir les defecacions i hi haurà papereres i dispensadors de bosses.

Leave a Reply

Your email address will not be published.