La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Granollers ha presentat a l’Ajuntament una moció de suport a les famílies demandades pel BBVA i la Sareb. Segons la PAH, l’entitat bancària i la societat creada per rendibilitzar els habitatges expropiats a persones i famílies en execucions hipotecàries, pretenen amb les seves demandes desallotjar quatre famílies, “que s’han reallotjat en pisos com a única alternativa després de quedar-se sense habitatge per no poder pagar la hipoteca o el lloguer”.

La moció, que es discutirà en el Ple d’aquest dimarts, invoca la doctrina del Tribunal Europeu de Drets Humans, que estableix la responsabilitat de l’Administració pública en garantir el dret a un habitatge digne, molt especialment quan hi ha menors. Des de la PAH afirmen que, en qualsevol cas de desallotjament, l’Administració ha de cercar una alternativa. En concret, de l’Ajuntament de Granollers es sol·licita la seva implicació en la negociació/pressió amb el BBVA i la Sareb, així com davant la Generalitat, que disposa d’habitatges d’emergència.

“És evident que després de l’explosió de la bombolla immobiliària i la crisi econòmica, les administracions públiques han estat incapaces d’afrontar la situació d’emergència habitacional parant els desnonaments i posant a disposició de les persones i famílies els habitatges acumulats per les entitats bancàries”, diuen des de la PAH.

CERCANT SOLUCIONS

Membres de la PAH concentrats a la porta dels jutjats de Granollers.

Membres de la PAH concentrats a la porta dels jutjats de Granollers.

Dilluns 23 de març, desenes de persones es van concentrar davant els Jutjats de Granollers, on va tenir lloc la vista contra Souba Boiro i Makou Sabaly, que juntament amb la filla de vuit anys, la Makou, comparteixen habitatge. El BBVA va arribar a un acord amb ells davant el jutge, consistent que no demanarà el desnonament fins al 2 de juliol per donar temps a l’actuació de l’administració pública.

Aquest cas és el primer que es jutja de les quatre demandes existents. Segons la PAH, és “absolutament necessari que abans de juliol es pugui tenir assegurat un habitatge digne per a totes aquestes persones”. La Plataforma també considera que és primordial “anar avançant en una solució per als centenars de famílies de Granollers que no tenen garantit aquest dret perquè pateixen amenaça de desnonament, tenen greus problemes per pagar la hipoteca o el lloguer, o s’han vist obligades a reallotjar en habitatges buits de entitats bancàries”.

“Aquesta solució –afegeixen– ha d’incloure l’accés a un consum mínim suficient d’aigua i electricitat, com a elements integrants d’un habitatge digne”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.