policia-local-2La Policia Local de Lliçà d’Amunt informa a la ciutadania sobre alguns casos de furts que s’han detectat recentment al Vallès Oriental i comarques veïnes, que afecten majoritàriament a gent gran.

Per la informació de la que es disposa, es pot dir que les autores són, generalment, una o dues dones joves d’entre 20 a 35 anys i de diverses nacionalitats, que s’acosten a la víctima, habitualment persones grans d’ambdós sexes que acostumen anar soles o en parella i que es suposa que porten diners i/o duen joies visibles.

El pretext que utilitzen és la sol·licitud d’alguna informació o la signatura a favor d’alguna causa solidària, sempre amb molta amabilitat. En algun moment, busquen la manera d’acostar-se físicament a la víctima, fins que l’acaben abraçant, ja sigui amb l’excusa que li recorden a un familiar molt estimat de la mateixa edat, per elogiar-la víctima o, simplement, per convèncer-la que signi el document. Amb aquesta proximitat física i amb molta habilitat, descorden polseres, penjolls, rellotges, arracades… i desapareixen del lloc, generalment, abans que la víctima les trobi a faltar. En altres ocasions, a les víctimes masculines els hi demanen el DNI per a fer-lo constar a la causa solidària, per la que demanen la col·laboració, i aprofiten que la víctima treu la seva cartera per manipular-la i agafar-ne diners en efectiu.

RECOMANACIONS DE LA POLICIA LOCAL

Les recomanacions principals de la Policia Local són: que les possibles víctimes es neguin a participar en aquestes activitats i busquin l’ajut d’alguna persona propera; si és possible, que avisin o sol·licitin a algú que avisi la policia; que s’adrecin a algun lloc més concorregut, com ara algun comerç proper; i sobretot, que no s’enfrontin físicament ni generin una situació d’extrema amenaça cap a les autores, ja que podrien reaccionar amb violència.

Per tal que la intervenció policial resulti efectiva és important que les víctimes puguin aportar el màxim de detalls possibles, com ara: la direcció de fugida, si hi havia d’altres persones esperant-les, si van pujar a algun vehicle (marca, model, color, matrícula, peculiaritats…), la descripció física (roba, cabell, edat, constitució…) i qualsevol altre detall que pugui facilitar la seva identificació. Així mateix, també és imprescindible que l’avís a la policia es faci de forma immediata, sense esperar arribar a casa.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.