Després de l’èxit d’El café de la Marina, la companyia granollerina Quatre per Quatre arriba a l’Auditori amb la versió d’una obra cruel i fatalista: La visita de la vella dama, la tragicomèdia de l’autor dramàtic més important en llengua alemanya, Friedrich Dürrenmatt.

L’obra va ser estrenada l’any 1955, representada als principals teatres d’Europa, als Estats Units i a l’Àsia amb un extraordinari èxit. Traduïda a innombrables idiomes, La visita de la vella dama ha esdevingut un clàssic del teatre contemporani.

L’argument gira en torn a la visita de Clara Zachanassian al seu poble natal, Güllen, d’on fa 45 anys va fugir, pobra i traïdorament enganyada. Els habitats de Güllen es troben en estat de pobresa absoluta i veuen en la vella dama, ara una de les dones més riques del món, la única solució a tanta misèria. Clara accepta cedir part de la seva fortuna al poble no sense demanar abans una condició als habitants  que planteja un conflicte amb els principis morals de la comunitat

Plena d’ironia i encerts, la tragicomèdia ens endinsa en un món d’ambigüitat i cinisme. Un clàssic de plena actualitat en el que el bé i el mal estan en tots els personatges i la venjança es torna una obsessió.

FITXA ARTÍSTICA

Autor Friedrich Dürrenmatt

Direcció Dušan Tomić

Intérprets Dolors Sánchez, Salvador Pardo, Paco Asensio, Miquel Noguera, Xavier Noguera, Marga Alerm, Montserrat Colomé, Arian Botey, Josep Manau, Victor Enrique, Eric Robles, Joel Pérez, Lourdes Fernández, Miquel Fusté, Manuela Vázquez, Montse Jiménez, Ivan Torralbo.

DURACIÓ DE L’ESPECTACLE

Durada aproximada: 2 hores i 15 minuts (entreacte inclòs)

Dissabte 18 d’octubre, a les 21:00 hores.

Leave a Reply

Your email address will not be published.