Mango i l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt han signat un conveni de col·laboració en virtut del qual la companyia es compromet a prioritzar les ofertes de treball presentades per persones, empreses i professionals de Lliçà d’Amunt. A partir del mes de gener de 2016, la firma establirà en el municipi el seu centre logístic per distribuir peces tèxtils i complements de moda a nivell mundial.

PRIORITAT: L’OCUPACIÓ LOCAL

mangoEn aquest sentit, l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt i Punto Fa, S.L. (arrendatària i explotadora del nou centre logístic) van signar l’11 de febrer un conveni de col·laboració, en virtut del qual Punto Fa, SL es compromet a contribuir al desenvolupament econòmic i a la promoció del municipi generant ocupació que el beneficiï, és a dir, ocupant al màxim nombre possible de persones de Lliçà d’Amunt.

Una vegada finalitzada la primera fase de les obres d’implantació del centre logístic, serà necessari incorporar diversos llocs de treball per a l’inici de l’activitat, tant directes (mossos de magatzem, conductors de carretons, etc.) com a indirectes (personal de neteja, de seguretat, de jardineria, empreses de transport de personal, etc.). Al final de la segona fase, estimat per a l’any 2019, els llocs de treball es duplicaran.

Segons el president de Mango, Isak Andic, “aquesta inversió és una clara aposta de futur, tant per a Mango com per al municipi de Lliçà d’Amunt. La construcció d’un centre de distribució d’aquestes característiques és motiu de celebració per a ambdues parts mentre que contribuirà al desenvolupament econòmic del municipi i de la regió”.

PUNT DE PARTIDA DE FUTURES COL·LABORACIONS

Segons el conveni, Mango es compromet a prioritzar els serveis locals d’ocupació de l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt per gestionar les ofertes de treball que requereixi l’activitat logística, tant al centre de distribució de Lliçà d’Amunt com als centres logístics de l’empresa en altres municipis del Vallés. De la mateixa manera, Mango es compromet a prioritzar la contractació d’empreses situades a Lliçà d’Amunt per adjudicar, entre uns altres, els serveis de manteniment i vigilància del centre logístic (seguretat, manteniment, catering, neteja i jardineria) en el marc dels processos de licitació. Aquest compromís també es fa extensiu a la contractació d’empreses i professionals del municipi per a qualsevol altre servei administratiu necessari: gestió, traducció, interpretació, catering, hostaleria, etc.

Aquest conveni, segons l’alcalde, Ignasi Simón, “és el punt de partida de futures col·laboracions entre l’Ajuntament i MÀNEC en benefici de Lliçà d’Amunt i dels ciutadans del nostre municipi. En aquest sentit, Ignacio Simón indica que un possible futur conveni estaria encaminat cap al tema de la formació”.

L’acte de signatura del conveni de col·laboració va comptar amb l’assistència d’Ignasi Simón, alcalde de Lliçà d’Amunt; Josep Santiago, primer tinent d’alcalde; i Maria Eugènia Sanz, regidora de Promoció Econòmica. I per part de Mango, de Isak Andic, president, Miguel de la Capella, director d’Auditoria i Control Intern, i Guillermo Corominas, director de Comunicació.

DADES INTERESSANTS

– Mango té actualment més de 2.700 punts de venda en 108 països i una plantilla de més de 16.000 persones.

– El projecte de centre logístic de Lliçà d’Amunt ha suposat una inversió de 360 milions d’euros.

– La primera fase, la nau central de 250.000 m2, finalitzarà al gener de 2016.

– La segona fase, de 50.000 m2 addicionals de nau central, s’estima per a l’any 2019.

– La tercera fase, de naus adjacents amb 200.000 m2 addicionals, s’estima per a l’any 2022.

– El centre logístic de Mango a Lliçà d’Amunt serà pioner a nivell mundial, amb la incorporació de les últimes tecnologies i robòtica logística. Serà capaç de gestionar 75.000 unitats / hora, amb una millora en l’eficiència dels processos logístics.

– Cal destacar l’aprofitament intern de totes les terres originades per les obres dins del mateix àmbit, evitant transports externs a abocadors, així com la construcció d’instal·lacions específiques per a la gestió d’aigües pluvials (dipòsits, dipòsit de reg, tanc de tempesta, bassa de laminació de Can Dunyó).

– El complex tindrà 395.000 m2 de zones enjardinades amb arbres i plantes autòctons i de baix consum hídric, i un sistema d’il·luminació telegestionado amb regulació punt a punt i amb sistema de halogenurs metàl·lics de baix consum elèctric.

Leave a Reply

Your email address will not be published.