El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, va lliurar dijous 5 de març els Premis d’Excel·lència Energètica, convocats per la Generalitat, a través de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), per reconèixer les empreses i institucions que han dut a terme projectes o actuacions remarcables en el camp de l’estalvi, l’eficiència energètica, el foment de les energies renovables i les noves tecnologies energètiques.

premi martorellesD’un total de 74 projectes presentats en les diferents categories, s’ha distingit a Larsa, Grup Soler i Arc BCN, Allia Smart e-Mobility, Urbikes City, l’Ajuntament de Martorelles i el Consell Comarcal d’Osona. Per la seva part, les empreses Liven i SECE han rebut una menció especial del jurat.

Els Premis d’Excel·lència Energètica 2015 es divideixen en les següents modalitats: actuació/projecte; sensibilització; internacionalització; emprenedoria i ocupació; i trajectòria.

ÈTICA I ENERGIA

En l’apartat de sensibilització, s’ha atorgat el premi al projecte ‘Energiètica’, desenvolupat per l’Ajuntament de Martorelles. La iniciativa consisteix en traslladar als usuaris l’ètica com a base de la utilització de l’energia, tot reflexionant sobre com consumir l’energia i sobre la responsabilitat ètica de l’estalvi. La campanya s’ha traduït en diferents actuacions adreçades a ciutadans, comerços i petites mitjanes empreses, i en la creació d’un consell municipal de participació a l’ètica de l’energia.

Els Premis d’Excel·lència Energètica tenen com a objectiu contribuir a difondre la cultura de l’estalvi i l’eficiència energètica i el foment de les energies renovables a Catalunya, dos dels eixos fonamentals de la política energètica de la Generalitat. El jurat que ha atorgat els Premis ha estat format pel secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres; la gerent de l’Àrea de Talent d’ACCIÓ, Maite Ardèvol; el president de la junta directiva del Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya, Albert Mitjà; el vicerector de la UPC, Joan Puigdomènech; el director gerent del Consell de Cambres, Narcís Bosch; el president del Grup de Gestors Energètics, José Enrique Vázquez, i Mercè Rius, directora de l’ICAEN.

 

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.