El Consell d’Administració de l’empresa municipal Mollet Impulsa ha aprovat per unanimitat el conveni d’acord amb els creditors de l’àmbit de la Vinyota. Es tracta d’un acord històric que permetrà a l’empresa fer front el deute amb una quitança del 37,5%.

L'acord es va fer públic dimecres a la tarda (Foto: Ajuntament).

L’acord es va fer públic dimecres a la tarda (Foto: Ajuntament).

L’alcalde de Mollet i president de Mollet Impulsa, Josep Monràs, explicava ahir a la tarda el que considera com una de les notícies més importants per a la ciutat dels darrers anys. L’acord permetrà a l’empresa Mollet Impulsa fer front al deute per ella mateixa i sense que hagi de cessar la seva activitat. De fet, Mollet Impulsa continuarà exercint la seva feina en benefici de l’economia i l’ocupació de la ciutat.

L’acord assolit es fruit del procés concursal iniciat per l’empresa municipal arran de la sentència que a principis d’aquest any fallava el Tribunal Suprem i que obligava Mollet Impulsa a pagar més de 22 milions d’euros als antics propietaris dels terrenys agrícoles expropiats a l’àmbit de la Vinyota. Uns terrenys on s’hi van construir més de 300 pisos de protecció oficial i que van produir més de 400 llocs de treball.

Per a l’alcalde, aquesta bona notícia es fruit de “la fermesa de la negociació i la voluntat d’acord d’aquest equip de govern que en cap moment s’ha deixat vèncer pel desànim, sinó que ha cregut en la capacitat i la bona gestió de Mollet Impulsa”. Monràs va agrair als creditors de la Vinyota “la seva comprensió i la voluntat d’arribar a un acord que beneficiï les dues parts i vagi en benefici de tota la ciutat, del bé comú”. D’altra manera, afegia Monràs, “les conseqüències del que sempre hem considerat una sentència injusta, haurien compromès la feina i molts dels projectes de futur per a la ciutat”.

PAGAMENTS PROGRESSIUS

El conveni, al que s’ha d’adherir més del 65% de creditors, estableix, com a condició més rellevant, una quitança del 37,5% a pagar en un període de set anys amb un sistema de pagaments progressius. De fet, l’alcalde avançava que Mollet Impulsa està en plenes condicions de fer el primer pagament corresponent al 2015. L’Ajuntament de Mollet espera estendre l’acord fins al 100% de propietaris, ja que tal i com ha manifestat l’administrador concursal, “aquest és un bon conveni, el millor possible”.

La notícia de l’acord es va fer pública aquest dimecres a la tarda, en una roda de premsa a càrrec de l’alcalde de la ciutat, Josep Monràs, en la qual també hi van ser presents els vicepresidents de Mollet Impulsa, Josep Garzon i Antonio Felices, i el segon tinent d’alcalde, Joan Daví i la regidora de Planejament Urbanístic.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.