En el marc del Consell Industrial de Parets del Vallès, l’Ajuntament de Parets i la Universitat Politècnica de Catalunya BarcelonaTech han signat avui, 9 de setembre, un conveni de col·laboració que estableix directrius per treballar conjuntament en el foment de la innovació i la recerca en el teixit productiu així com en la formació i la promoció de l’ocupació.

L’acte ha estat presidit per l’alcalde de Parets, Sergi Mingote, Enric Fossas i Colet, rector de la Universitat Politècnica de Catalunya BarcelonaTech (UPC) i per Antoni Fernández, director del Consell Industrial de Parets del Vallès.

El conveni de col·laboració donarà lloc a accions conjuntes entre els tres organismes com ara:

  • Establir un diàleg permanent entre el Consell Industrial de Parets del Vallès i la UPC per tal d’afavorir un major relació entre el conjunt del teixit productiu del municipi i la universitat a partir d’intercanvi d’experiències innovadores, informació sobre convocatòries de subvencions, jornades tècniques, bones pràctiques, taules rodones…
  • Potenciar la transferència de coneixement.
  • Fomentar la cooperació públic-privada en l’àmbit de la recerca i transferència de tecnologia.
  • Promoure l’empleabilitat i l’ocupació, establint un canal estable de col·laboració amb el Servei Local d’Ocupació de Parets (SLOP).
  • Promoure la transmissió de competències associades a la pràctica professional durant el procés de formació dels estudiants, especialment de joves paretans.
  • Facilitar l’accés a la formació permanent que permetrà la millora en la qualificació de les persones i en el creixement tecnològic de les empreses.
  • Formular propostes de bones pràctiques en el model industrial.

La signatura del conveni és una acció rellevant en les polítiques de desenvolupament econòmic que s’estan duent a terme en el municipi a través del Consell Industrial amb la voluntat de millorar la competitivitat i la ocupabilitat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.