“Sento vers la Generalitat un cert desconcert. Aquest sentiment el percebo amb més força quan la mateixa Generalitat, per boca dels seus representants territorials, va manifestar que el cas del Barri Rodes esdevindria un exemple recent d’algunes singularitats que hauria de recollir la nova Llei d’Urbanisme, la qual en aquests moments està essent sotmesa a revisió. Tot plegat suposa un cúmul de despropòsits de difícil justificació”. En aquests termes s’expressa l’alcalde de Vilanova en una carta que va enviar a finals d’agost als propietaris d’aquest nucli urbà.

En la seva missiva, Oriol Safont (Unitat per Vilanova, UpV) afegeix que el Consistori no ha rebut, per part del Govern, cap resposta a la seva proposta d’intervenir en el conflicte amb els propietaris: “He fet temps tot esperant que la Generalitat es pronunciés en relació a l’oferta de mediació que en un comunicat de premsa van anunciar que ja s’estava produint quan, realment l’Ajuntament ja fa quasi dos mesos que va demanar formalment i per escrit aquesta “mediació” a la Generalitat i, malgrat les diverses reunions que hi ha hagut amb el Departament d’Urbanisme, encara no s’ha rebut cap resposta”.

Segons l’alcalde, tot el treball tècnic i administratiu realitzat ha costat més de 300.000 euros. Fonts consultades per Setdies.cat es pregunten si aquests diners han estat pagat i, en cas afirmatiu, quin ha estat el seu origen, ja que les arques municipals “estan pelades”.

SAFONT RECUPERARÀ EL PROJECTE EL 2018

Els propietaris, als quals se’ls exigia el pagament d’unes quotes urbanístiques desorbitades, van participar el 26 de juny passat en una consulta popular i van decidir per majoria aclaparadora (90%) no plantejar el projecte de reparcel·lació i urbanització del Barri Rodes fins a l’any 2018, enlloc d’executar amb immediatesa les obres del sector, com pretenia l’equip de govern. No satisfet amb el resultat de la votació, l’alcalde es felicita en la seva carta pel desenvolupament del procés informatiu i participatiu, que va desembocar en un referèndum en què va votar el 73% del cens.

No obstant això, l’alcalde també afegeix que l’equip de govern que presideix seguirà insistint perquè, “si s’esdevé l’oportunitat, el Barri Rodes es pugui beneficiar dels avantatges que la Llei d’Urbanisme pugui suposar”. En el seu moment, adverteix tot seguit, “es tornarà a activar la Comissió per fer el seguiment d’aquestes noves circumstàncies”.

Dit de forma clara i entenedora: si Oriol Safont revalida el seu càrrec en les eleccions municipals vinents, l’any 2018 tirarà endavant el projecte de reparcel·lació i urbanització del Barri Rodes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.