Dissabte, l’Aliança contra la Pobresa Energètica de Granollers (APE) va fer la seva presentació pública al municipi per a informar el veïnat dels seus drets en cas que, per raons de vulnerabilitat econòmica, pateixi problemes de talls de subministraments energètics i d’aigua.

pobresaL’APE també seguirà denunciant públicament que, “malgrat l’alarmant creixement de la pobresa energètica, que a Catalunya afecta a unes 320 mil famílies, ni l’administració pública ni les empreses subministradores estan reaccionant per a fer front a aquestes emergències socials”. De fet, el grup local ja està fent el seguiment de 30 persones des que va començar a actuar el desembre passat.

L’acte de tret de sortida d’aquest grup de l’Aliança contra la Pobresa Energètica va estar apadrinat pel conegut professor d’economia i activista pels drets humans i socials, Arcadi Oliveres.

A Granollers l’Aliança contra la Pobresa Energètica, tal com la primera APE fundada a Barcelona fa un any, ha estat una iniciativa de diferents entitats socials com l’Assemblea d’Aturats i Aturades, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) i les associacions veïnals de Les Tres Torres i Sota el Camí Ral.

Leave a Reply

Your email address will not be published.