El nou equipament municipal del carrer Rosselló es dirà Bellavista Activa. Així es va anunciar ahir a la tarda, durant la jornada de portes obertes a l’edifici que agruparà tots els serveis municipals de Bellavista.

Aquest nom ha estat triat pels veïns i veïnes de les Franqueses per mitjà d’un procés participatiu en què havien de votar entre tres noms proposats per la Taula d’Entitats per la Millora de Bellavista: el que ha guanyat, Espai Cívic Torre de Pinós i Espai Cívic Josep Ganduxé. De les 1.455 butlletes, 833 van apostar per Bellavista Activa. 

El nou equipament està situat al número 39 del carrer de Rosselló, a l’edifici de l’antiga escola bressol municipal Massagran, i acollirà el Servei d’Atenció a la Ciutadania, les oficines de l’àrea de Polítiques Socials, l’Oficina Tècnica del Pla de Barris i l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor. 

A partir del dimarts 7 d’abril, tots aquests serveis ja estaran operatius al nou equipament i deixaran, per tant, els locals que ocupen actualment. 

ES PRESENTA EL LLIBRE ‘BELLAVISTA: LES DONES D’UN BARRI’

La jornada de portes obertes a l’equipament també va incloure la presentació del llibre Bellavista: les dones d’un barri i la visita guiada a l’exposició que se n’ha fet. Tal com van explicar els seus autors, l’antropòloga Clara Dachs i el sociòleg Marc Barbeta, l’exposició Som dones i vivim a Bellavista s’ha fet amb l’objectiu de donar a conèixer la realitat de les dones a Bellavista, atendre a allò que fan i pensen, així com promoure la seva presència i participació en l’esfera pública. La mostra esdevé un primer pas cap al reconeixement social de les dones. 

L’exposició s’ha elaborat a partir de deu entrevistes a dones amb perfils diferents i s’estructura en dos blocs: la visió que tenen de Bellavista i el retrat de com són i com viuen aquestes dones. La mostra s’exposarà a la sala polivalent de l’equipament del 7 d’abril al 29 de maig. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.