La construcció de la rotonda de la porta de Llevant a la C-35, davant el parc de bombers, començarà el mes de maig segons ha confirmat el subdirector general d’Infraestructures de la Generalitat, David Prat, a l’Ajuntament de Sant Celoni en una reunió que ha tingut lloc aquesta setmana. Segons Prat, el projecte està a punt de licitar-se i per tant, es podrà començar l’obra entre el mes de maig i juny.

INFORMATIU83.inddL’actuació durarà set mesos i té un pressupost de prop d’1,2 milions d’euros. Es tracta d’una rotonda a nivell, que substitueix l’elevada que s’havia previst inicialment, amb un pressupost considerablement inferior. Es tracta d’una proposta municipal de finals del 2011 davant la necessitat de millorar l’accés a la vila i la seguretat, i que després de diferents reunions va ser finalment acceptada per la Generalitat.

La rotonda arriba després de constants reclamacions per part de l’Ajuntament, partits polítics, empreses del polígon industrial, sindicats, l’associacions de veïns d’Illes Belles i d´altres agents econòmics i socials.

Segons l’alcalde Joan Castaño, es tracta d’una obra imprescindible per millorar la seguretat i l’accessibilitat en els moviments cap al barri d’Illes Belles i el polígon Molí de les Planes”. Cal tenir present que la C-35 al seus pas per Sant Celoni té una intensitat mitjana diària d´uns 21.500 vehicles. Aquest alt volum de trànsit no es pot deslligar de les dades d’accidentalitat i mortalitat. Durant els darrers 10 anys s’han registrat més de 230 accidents que han deixat un balanç de 10 persones mortes.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.