Orfe_clan_zhao_totsDirigida per Oriol Broggi, L’orfe del clan dels Zhao és una obra escrita per Ji Juxiang entre el 1260 i el 1280 i basada en un fet històric del regne de Jin durant el període dels Regnes Combatents (475-221). 

Una història èpica i llegendària, exemple de la literatura xinesa universal, que explica com el metge de la filla de l’emperador, Cheng Ying, ha de sacrificar el seu propi fill per fugir amb fill de la princesa, que acaba de néixer, i salvar així una nissaga, el clan dels Zhao, considerada la dels bons homes i els governants justos. L’orfe neix, amb Ying, amb una identitat falsa per, quan sigui gran i estigui format, conèixer la veritat que l’envolta i enfrontar el destí que l’espera i del qual no podrà fugir.

Una obra en format conte, amb diàlegs i cançons, que ens evoca escenes de Shakespeare, Sòfocles, Brechet o Mouawad. Una obra sobre com el BÉ, en majúscules, s’interposa per damunt de tot i sobre com es prioritza la responsabilitat col•lectiva per damunt de la individual.

Dissabte 7 de febrer, a les 21:00h.
FITXA ARTÍSTICA

Autor, Ji Junxiang (s. XIII)
Direcció, Oriol Broggi
Dramatúrgia, Marc Artigau i Oriol Broggi
Versió de Joan Sellent, a partir de la traducció d’Alicia Relinque
Intèrprets: Pablo Derqui, Borja Espinosa, Lluís Marco, Marta Marco, Òscar Muñoz i Ernest Villegas
Música en directe: Joan Garriga

Leave a Reply

Your email address will not be published.