L’esquiadora celonina Louise Brown, representant als Montsenys Maasais-CESC, es va desplaçar des de Sant Celoni fins a l’estació d’esquí de fons de Lles de Cerdanya per participar a la 23a edició de la Marxa Pirineu-Memorial Frederic Roura.

La Marxa va haver de cancel·lar-se el passat 18 de gener per manca de neu i finalment es va poder disputar aquest diumenge amb bones condicions, gràcies a la neu caiguda el cap de setmana, i on van participar uns 140 esquiadors entre totes les seves curses.

Marxa Pirineu - Louise Brown (Foto.- Agustí Peña) (2)

L’esquiadora del Baix Montseny, ha aconseguit pujar un graó més al podi respecte a l’any anterior, on va finalitzar en 3a posició. (Fotos: Agustí Peña)

La prova, puntuable per a la Copa Catalana de la disciplina va comptar amb la participació de fondistes catalans i andorrans. El recorregut va connectar les dues estacions de Lles i Aransa. La sortida va tenir lloc a Lles a 1.950 metres d’altura i va arribar al seu punt més alt al coll de la Barra, a 2.150 metres. Es va disputar en estil lliure, és a dir, que cada esquiador podia decidir entre clàssic o patinador.

El fondista del CEFUC Sadurní Betriu va ser el guanyador absolut de la cursa de 25 km, amb un temps just d’una hora (1.00:01), el podi masculí el van completar el cerdà Jaume Forcada (1:05.32) i l’alturgellenc Xavi Cadena (1.05:32).

En categoria femenina va guanyar la fondista local Mari Paz Sánchez (1h17min23s), seguida de la celonina, Louise Brown (1.25:18) i Aloma Combalia (1.33:34). L’esquiadora del Baix Montseny, ha aconseguit pujar un graó més al podi respecte a l’any anterior, on va finalitzar en 3a posició.

L’organització ha valorat positivament que la Marxa Pirineu s’hagi pogut celebrar novament amb un paisatge plenament hivernal i amb bona neu per connectar tot el recorregut. Tanmateix, des de Tot Nòrdic assenyalen que el canvi de la data tradicional, al gener, fa que vinguin menys aficionats de la resta dels Pirineus per prendre part en l’única cursa de l’Estat espanyol que té la sortida i l’arribada en dues estacions diferents.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.