L’Ajuntament de Mollet engega una nova edició del programa Joves per l’Ocupació, adreçada a persones d’entre 16 i 24 anys en situació d’atur. El programa ofereix formació i possibilitat de pràctiques en empres i es combina amb l’obtenció del graduat escolar.

Enguany, se’n podran beneficiar 85 joves, els quals rebran 300 hores de formació i la possibilitat de realitzar pràctiques en empresa en una de les següents especialitats: perruqueria i estètica, electricitat, cuina, cambrer/a, comerç i magatzem.

En paral·lel, els joves cursaran l’ESO a través de l’Institut Obert de Catalunya (IOC) o l’Escola d’Adults amb l’objectiu de treure’s el graduat. El programa, d’inici immediat, té una durada de 12 mesos durant els quals els joves reben el suport i la tutorització dels serveis municipals d’ocupació (EMFO) per tal d’optimitzar la formació i la recerca de feina.

Aquests dies s’estan organitzant sessions informatives per animar els joves a participar-hi. Les properes sessions, són els dimecres 21 i 28 de gener a les 10 i a les 12 hores al Centre Cívic La República. Les persones interessades a assistir-hi poden trucar (93.570.51.60) o adreçar-se a EMFO per demanar més informació. Al llarg de les pròximes setmanes, des d’EMFO se seleccionaran els perfils més adequats per participar al projecte.

En aquests moments s’han inserit al mercat laboral un 20% dels joves de l’última edició del Joves per l’Ocupació (2014-2015). Una trentena dels joves continuen estudiant per obtenir el graduat en ESO mitjançant el IOC o l’Escola d’Adults.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el  Fons  Social  Europeu  en  el  marc  de  la  Iniciativa  d’Ocupació  Juvenil,  d’acord  amb  el  Programa  d’Experiència Professional per a l’ocupació juvenil a Catalunya “Joves per l’Ocupació”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.