L’Ajuntament va fer onejar la bandera irisada el mes de juny amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI. (Foto: Ajuntament)

L’Ajuntament va fer onejar la bandera irisada el mes de juny amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI. (Foto: Ajuntament)

L’Ajuntament de Montornès és el primer de Catalunya a implementar la llei de drets de persones gais i lesbianes i contra l’homofòbia, aprovada pel Parlament de Catalunya el mes d’octubre. S’ha arribat a un acord amb el Front d’Alliberament Gay de Catalunya (FAGC) i es posarà en marxa una campanya de divulgació de la llei. També es prestarà un servei d’atenció a la víctima de l’homofòbia i se sol·licitarà a la Generalitat l’establiment d’un protocol per recollir les denúncies.

L’alcalde de Montornès, José A. Montero, i representants del Front d’Alliberament Gay de Catalunya (FAGC) han arribat a un acord aquests dies per a  la implementació al poble de la llei de drets de persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGBTI) i contra l’homofòbia.

Una de les primeres accions serà la posada en marxa d’una campanya de divulgació de la llei a través del mitjans de comunicació locals públics. També es duran a terme tallers específics per al funcionariat amb la participació del veïnat i per al cos de la Policia Local.

El govern local té previst també proposar en el Ple del mes de març la incorporació d’un servei d’atenció i assessorament especialitzat en temes de diversitat sexual i la sol·licitud a la Generalitat de l’establiment d’un protocol per recollir les denúncies perfets homòfobs.

L’acord entre l’Ajuntament i la FAGC dóna compliment a uns dels compromisos que va adquirir el Ple Municipal el passat mes de juny de 2014, al declarar Montornès del Vallès “poble respectuós amb la diversitat sexual i amb la realitat de LGBTI i contrari a la discriminació de les persones per raó de la seva orientació i/o identitat sexual”.

Montornès continua treballant per ser un municipi capdavanter en la lluita contra les desigualtats de les persones i per aconseguir un poble lliure,  igualitari i compromès.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.