L’Ajuntament de Parets obre de nou un procés de participació previ a la confecció del pressupost municipal 2015. Des del 26 de setembre fins al 13 d’octubre de 2014 es podran lliurar les butlletes de participació a les bústies habilitades als equipaments municipals o bé virtualment, a través del formulari del web parets.cat o. Totes les propostes seran estudiades i valorades abans de l’aprovació del pressupost 2015.

La butlleta està estructurada en dos àmbits. D’una banda, un apartat que permet fer una priorització de propostes que estan incloses dins la línia de polítiques socials de l’Ajuntament de Parets del Vallès.

D’altra banda, i amb la voluntat de conèixer altres necessitats de la ciutadania i poder valorar-ne la possibilitat d’execució, també s’obre un apartat de propostes directes, en què cadascú hi pot aportar suggeriments sobre aquelles actuacions que consideri necessàries per a la vila en termes generals.

Per participar-hi s’ha de ser major de 16 anys i viure o bé estar vinculat al municipi (habitatge, escola, feina…).

L’any passat, prop de 800 persones van participar en el procés. Les polítiques socials van establir-se com les més demanades per la ciutadania: en primer lloc, la creació de nous Plans d’Ocupació Local, seguit de l’increment de recursos destinats a ajuts socials i el suport a les polítiques educatives.

En l’apartat de propostes obertes, se’n van rebre 252. D’entre els suggeriments destacava la posada en marxa de campanyes de civisme relacionades amb la tinença responsable d’animals de companyia i la imposició de sancions als qui incompleixen la normativa, la creació d’un local social per a joves i el manteniment i millora dels parcs infantils, entre d’altres.

One Response

  1. Albert P.

    És una llàstima que el govern d’altres municipis no prenguin nota d’aquesta proposta tan democràtica. En especial, el de les Franqueses, on l’alcalde ha suprimit el tradicional dia de visita que tenien els ciutadans. Olé Parets!!!

    Respon

Leave a Reply

Your email address will not be published.