Agents dels Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) van detenir, el 7 d’octubre, dos homes de 39 i 25 anys i una dona de 48, tots tres de nacionalitat xilena i veïns de Barcelona, com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb violència i intimidació.

El dia 4 d’octubre tres persones, exhibint una arma de foc, van entrar en una joieria de Granollers. Els autors van ruixar les càmeres de seguretat amb un esprai, van lligar amb brides i van emmordassar les dues treballadores i un client, i es van endur una gran quantitat de joies dels prestatges i de la caixa forta, valorades en uns de 300.000 €.

Arran dels fets, agents de la Unitat Central d’Atracament (UCA) de la DIC van iniciar una investigació per tal d’identificar, localitzar i detenir els autor dels fets i recuperar les joies o els diners resultants de la seva venda.

Gràcies a les imatges de les càmeres de seguretat que no van aconseguir anul·lar i la descripció feta dels autors per les víctimes, els agents van aconseguir identificar i localitzar els presumptes autors dels fets en un domicili de Barcelona.

El dia 7 d’octubre el mossos van realitzar una entrada i escorcoll en el domicili dels presumptes autors i van detenir dos d’ells que es trobaven a l’interior, un dels homes i la dona. L’home va poder ser detingut mentre intentava escapar saltant des de la terrassa del pis, un principal, al carrer. El detingut portava un important nombre de joies i 2.000 euros en metàl·lic.

En l’escorcoll del pis es van trobar diverses bosses de joies amb etiquetes, documentació, certificats d’autenticitat de diamants, mantes i caixes expositores, tot procedent de la joieria de Granollers. A banda també van localitzar uns 2.500 euros en metàl·lic així com l’arma, la roba, els elements de disfressa i les motxilles fetes servir per cometre l’atracament.

L’altre home també va ser detingut el dia 7 d’octubre en una oficina de correus de Barcelona mentre enviava diners cap al seu país d’origen, Xile. Amb el detingut hi havia una dona que també estava enviant diners a Xile a petició d’aquest, la qual va quedar imputada per un delicte de receptació. El agents van aconseguir bloquejar els dos enviaments de diners per un valor total de 3.200 €, i els van intervenir joies i 550 €  en efectiu.

El 10 d’Octubre els detinguts van passar  a disposició judicial i el jutge va decretar l’ingrés a presó dels tres detinguts.

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.