L’actual alcalde de la Roca, Rafael Ros, repetirà com a candidat de CiU les eleccions municipals vinents. Així ho ha decidit l’agrupació local de CDC aquesta setmana. En la seva presentació, el cap de llista va voler destacar les dues línies en què, al seu judici, s’haurà d’estructurar la campanya electoral.

En primer lloc, en clau municipal, partint del govern municipal i de l’alcaldia, la qual cosa dóna condicions de proximitat i coneixença envers els ciutadans, explicant “i continuant l’obra de govern que ha dotat al municipi de serveis i d’espais públics i equipaments de qualitat que milloren les condicions de vida de tots els roquerols”. Segons va dir, aquest és un model de municipi que cal continuar implementant per al progrés, la modernització i la millora de les condicions de vida dels veïns.

En segon lloc, en clau nacional. Els ajuntaments són estructures d’Estat i hauran de ser decisius al costat del president de la Generalitat i del Parlament de Catalunya en el procés de transició nacional del país cap a la llibertat. Ros va analitzar el mandat que ara s’acaba molt marcat per l’economia i per la sentència del pavelló poliesportiu que va obligar l’Ajuntament a entrar en Pla d’ajust l’any 2012, comportant no poder disposar de crèdit per a fer inversions.

Un dels principals èxits de l’actual mandat és, segons Ros, el sanejament econòmic de l’Ajuntament; l’amortització de més de 3 milions d’euros de crèdits ha permès reduir la ratio d’endeutament al 65% quan al 2007 l’havía trobat al 110%, cosa que ha comportat ¡ la sortida del Pla d’ajust en només 2 anys i mig.

Ros va destacar que es presenta perquè creu en el municipi que estima, en la seva gent i en les seves potencialitats, i perquè queda molta feina per fer i es troba en condicions de treballar amb la mateixa força, il·lusió i energia que sempre.

Rafael Ros té 54 anys. Va nèixer a Barcelona, al barri de Gràcia el 27 de setembre de 1960. Viu a la Roca del Vallès des de l’any 1990. És Arquitecte per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona en la especialitat de Urbanisme, Projectes, Teoria i Història. És regidor des del 1999 i alcalde des del 2007. Actualment és regidor de Planejament, projectes i urbanisme, Cultura i Festes populars, i Participació ciutadana i Comunicació. És president de l’Agrupació Local i membre de l’executiva comarcal de CDC.

Leave a Reply

Your email address will not be published.