L’Ajuntament de Santa Maria de Palautoredera ha aprovat donar suport a la Llei de Consultes i a la Consulta del 9N, en una sessió plenària extraordinària que ha tingut 7 vots a favor dels grups municipals de CiU, CUP i GdP-ERC i 4 abstencions dels grups municipals del PSC i PP.

L’alcalde de Palau, Jordi Xena, ha explicat que calia donar la solemnitat que es mereix aquest moment perquè “estem convençuts que és l’anhel de la majoria. Un moviment que neix de la societat civil i una mostra clara és el fet que 28 entitats estan adherides a la Taula d’Entitats”. Xena remarca que com Ajuntament s’ha de donar resposta a la voluntat de la gent perquè “ha de poder decidir el seu futur polític”.

Ramon Arabia, regidor de GdP-ERC, ha dit que avui és un dia històric per a Catalunya i el món local ja que més que mai som a tocar de l’objectiu final “amb democràcia i llibertat”. Arabia va aprofitar per criticar el govern central per la seva intransigència a no escoltar l’opinió dels catalans “l’essència de la democràcia és votar i ara volem exercir el nostre dret a l’autodeterminació. El 9N votarem”, conclou el regidor republicà.

Jordi Pueyo, en representació de la CUP, ha expressat el seu convenciment que el 9N es votarà i la seva satisfacció per l’aprovació de la Llei de Consultes perquè suposa un aprofundiment democràtic que donarà la veu a la gent “un alè d’aire nou que obre una finestra d’oportunitats”. Des de la CUP es remarca que cal fer el que calgui per poder votar i que les institucions se sotmetin a la voluntat popular i no pas a la del Tribunal Constitucional “la independència és una qüestió de llibertat i ser lliure vol dir ser sobirà”.

Sergi Zamora ha defensat el vot afirmatiu de CiU assegurant que l’aprovació de la Llei de Consultes és un avenç notori per canalitzar un anhel col·lectiu “una llei que neix del parlament de Catalunya i enhs ha de donar el marge suficient per aortar el debat del 9N”. Des de CiU es diu que hi ha molts arguments per votar, perquè exercir el vot uneix i no fractura pas a més de dotar de “legalitat, legitimitat i principi democràtic”.

Per la seva banda, el PSC va optar per l’abstenció argumentant, a través del portaveu Francisco García Camacho, que respectaven la decisió dels grups que hi voten a favor “de la mateixa manera que desitgem que respectin la nostra”. El PP també ha optat per l’abstenció.

Leave a Reply

Your email address will not be published.