Set pimes del Vallès Oriental han estat escollides per participar a la 3a edició del programa “Accelera el creixement”, organitzat per PIMEC i la Diputació. Després de la primera fase del projecte, que va finalitzar el passat mes de juliol, i en la qual més de 100 empreses van mostrar l’interès de participar-hi, s’han analitzat totes les candidatures i s’han escollit el mig centenar d’empreses participants.

Les principals característiques d’aquestes empreses són les següents:

  • El 50% són petites empreses, el 40% són micro, mentre que el 10% restant són mitjanes.
  • Els sectors d’activitat són variats, però domina la indústria (70%), tant en el subsector d’alimentació, com siderometal·lúrgica, tèxtil i química, entre d’altres.
  • La seva motivació és rebre assessorament en l’àmbit de la comercialització, en primer lloc; en internacionalització, en segon lloc; en innovació, en tercer lloc; i en quart lloc en l’organització de l’equip directiu.
  • Per comarques, el Vallès Occidental aporta el 28% de les pimes participants, el Baix Llobregat, el 18%, i el Vallès Oriental, el 14%. La resta d’empreses escollides són del Maresme (8%), Osona (8%), Alt Penedès (6%), Barcelonès (6%), Berguedà (6%), Bages (4%) i Garraf (2%).

En aquesta edició, 28 ens locals de la província des de les seves unitats d’atenció a les empreses, juntament amb les seus i delegacions de PIMEC, garantiran el seguiment i suport adequat per a les empreses durant tot el programa.

Les empreses comencen ara un procés de vuit mesos en què rebran assessorament personalitzat en elements cabdals de la competitivitat empresarial com el finançament, la innovació, l’estratègia empresarial, la internacionalització, l’estructura directiva o la comercialització i el màrqueting.

Ara, després de la primera fase de selecció, s’inicia la segona fase del programa que integra 21 hores de formació (amb dues sessions col·lectives, tres sessions individuals i la sessió de contrast amb el comitè d’experts) i finalitzarà amb un pla de creixement definit i operatiu per a cada empresa.

Després d’aquesta segona fase, es continuarà amb la següent, la de suport a l’acció (amb 39 hores en total entre les màster classes, les bones pràctiques i les 20h individuals amb experts per anar executant les accions identificades prèviament al pla de creixement.

Durant la sessió inaugural, el diputat delegat de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, Joan Roca, ha deixat palès que “entenem el creixement empresarial com a factor clau per a la competitivitat del país, i per això, treballen amb PIMEC perquè les empreses siguin més grans, amb major nombre de treballadors, amb major facturació, amb quotes més elevades d’internacionalització i amb equips directius enfortits”.

De la seva banda, Antoni Cañete, secretari general de PIMEC, ha animat a les empreses participants a “aprofitar les sinèrgies ja que gràcies a aquest networking, en edicions passades han sorgit projectes i negocis interessants entre els participants”. Al mateix temps, ha celebrat que amb aquesta nova edició ja siguin “150 les empreses que tinguin la oportunitat d’accelerar el seu creixement”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.