Imatge de grup dels participants en el concurs.

Imatge de grup dels participants en el concurs.

Gerard Canal Camprodon (la Garriga, 1991), que cursa un màster en intel·ligència artificial de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), ha estat un dels participants en la prova final del Humabots Challenge, concurs internacional per a universitaris dins del marc del major congrés mundial de robòtica humanoide (Humanoids 2014), que es va celebrar dijous de la setmana passada a Madrid. El jove vallesà va participar juntament amb Edgar Riba (Barcelona, 1986), que treballa la seva tesi d’automàtica i robòtica en la mateixa UPC.

La prova va consistir en fer que un robot agafés un fals tomàquet i el posés dins d’una paella. Ja ho van aconseguir en el segon intent, en els tests, però no en el concurs. La tasca sembla de poca importància, però és prou complexe perquè tampoc fos un èxit per als concursants espanyols, colombians o suecs que hi van participar en el concurs de robòtica.

L’equip format per Canal i Riba va treballar amb una versió antiga del robot Nao, la càmera del qual no funcionava bé en les condicions d’il·luminació de la prova. Per superar aquesta dificultat, els dos joves van buscar una botiga, dues llanternes i cel i van improvisar uns focus d’ajuda.

L’escenari de la competició era una cuina dotada de dos mobles principals, un taulell i una pica. Les altres dues proves van consistir a detectar un fogó encès i apagar-ho i localitzar tres productes entre els sis que composen una hipotètica llista de la compra.

6 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.