Unió de Pobles de les Franqueses (UPLF) ha presentat un escrit a l’Ajuntament de les Franqueses demanant a l’alcalde que acati la sentència judicial que ordena l’enderroc de l’obra il·legal que el regidor d’Esports va fer al pati del seu habitatge particular, a l’esquena de l’Ajuntament i sense cap mena de permís municipal. Malgrat que els tribunals han dictaminat que José Ramírez Alaya ha de restituir la legalitat urbanística vigent en el moment de fer la construcció, a mitjans de juliol es va limitar a tirar a terra només una part i no la totalitat.

OBRA SENSE ENDERROCAR

Des d’UPLF, que no és la primera vegada que fa aquesta mateixa petició, es recorda a Francesc Colomé (CiU) que té l’obligació d’executar la sentència que afecta el seu company de partit i “que la construcció il·legal quedi en l’estat original de l’estructura, no limitant-se només al forjat, sinó enderrocant les parets” per tal que el seu pati recuperi el seu estat i quedi com la resta de l’illa de cases unifamiliars.

La formació també recorda a l’alcalde que, en el ple celebrat el 25 de setembre, va dir que complia la llei i que va explicar que el secretari municipal i de la regidora d’Obres i Serveis es van desplaçar fins al domicili de Ramírez i van verificar que, després de comprovar que “l’obra havia estat enderrocada”, aquest havia complert la sentència. Tal com va demostrar Setdies.cat, Colomé va mentir en aquella sessió plenària, juntament amb el regidor d’Urbanisme, Juan Antonio Marín (PSC), qui va defensar la mateixa postura. Ara, UPLF adverteix: “De no ser així, l’informem que iniciarem tràmits legals contra vostè, el secretari i la regidora per prevaricació, tráfic d’influències i falsedat documental”.

MULTES SENSE PAGAR

Pel que fa a les multes de 900 euros cada 15 dies que José Ramírez ha acumulat, i que van ser imposades la passada legislatura pel socialista Juan Antonio Marín, aleshores regidor d’Urbanisme, UPLF afirma que no consta enlloc que hagin estat recorregudes judicialment.

Tampoc han estat cobrades per l’Ajuntament, ja que l’equip de govern ha afirmat estar a l’espera de rebre un informe de la Diputació sobre la conveniència o no de tramitar la seva execució. “Li hem de recordar una vegada més –diuen dirigint-se a l’alcalde– que els informes de la Diputació no són vinculants jurídicament i que vostè s’ha de limitar a tramitar la documentació pel seu cobrament, com si fos un ciutadà més”.

ENLLAÇ RELACIONAT: L’alcalde i el regidor d’Urbanisme de les Franqueses menteixen en el ple per protegir l’obra il·legal de Ramírez. http://www.setdies.cat/?p=481

Leave a Reply

Your email address will not be published.