Cinc hores i mitja. Aquest és el temps que va durar el ple en què Vilanova del Vallès va aprovar els seus pressupostos per a l’any 2015. L’import total és de 7.536.115 euros, dels quals gairebé una tercera part, 2.168.400 euros, es destinaran exclusivament a pagar sous de personal, especialment assessors i càrrecs de confiança amb què compta el govern municipal.

La portaveu del Grup Municipal i candidata de CiU, Roser Colomé, va criticar durament “la manca de previsió i de gestió econòmica de l’equip d’Unitat per Vilanova (UxV), que portava a ple uns pressupostos que estaven prorrogats”. Convergència també va criticar que una de les partides que més augmentava per aquest any 2015 és la de llicències i construccions d’obres. L’alcalde, Oriol Safont, va respondre que es preveia un creixement del sector durant aquest exercici.

La identificació de partides errònies, la manca de justificació que per imperatiu legal obliga a acompanyar les inversions als pressupostos, i el gran deute que arrossega l’Ajuntament, van ser els punts claus que van fer que s’allargués la discussió entre els grups municipals.

Colomé va denunciar que l’Ajuntament de Vilanova del Vallès tingui actualment un total de 17 préstecs amb entitats bancàries, el que significa un deute de 4.149.120,18 euros, i que es tanqui l’exercici 2014 amb una ràtio d’endeutament del 78,4%. Tanmateix, va lamentar que la totalitat d’aquest deute hagi estat generat exclusivament per l’equip d’UpV durant els seus anys de mandat.

Durant el debat dels pressupostos, CiU també va criticar durament la manca d’imaginació del govern d’Unitat per Vilanova per tirar endavant projectes necessaris per al municipi. Segons van dir els convergents, gran part de les subvencions d’1.517.000 euros rebudes de part d’òrgans supramunicipals, han estat destinades a rebaixar el deute de l’Ajuntament.

La intervenció convergent va finalitzar amb el requeriment, per part de Colomé a l’equip de govern, i en especial a l’alcalde de, “que publiqui d’una vegada per totes uns pressupostos participatius i molt especialment transparents; i totes les partides amb els imports destinats a cada concepte, per tal que els ciutadans puguin conèixer on van a parar cada euro que entra i surt d’aquest Ajuntament”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.