Josep Monràs revalida l’alcaldia de Mollet del Vallès

Josep Monràs (PSC) ha estat escollit aquest dissabte alcalde de Mollet del Vallès pel fet d’encapçalar la llista més votada i després que cap dels altres candidats hagin assolit la majoria absoluta.

Totes les formacions, excepte el Partit Popular que s’ha abstingut, han votat el seu cap de llista sense que cap d’ells hagi obtingut la majoria necessària per governar. Així, la Corporació Municipal de Mollet del Vallès queda configurada de la següent manera: PSC-CP, 7 regidors; Canviem Mollet-Entesa, 7; Ara Mollet-ERC-MES-AM, 5; C’s,  3; CiU, 2; i PP, 1 regidor.

Josep Monràs, que ha rebut un fort aplaudiment per part dels assistents en el moment que prenia possessió de l’alcaldia de Mollet, ha encoratjat a la resta de grups municipals a sumar en benefici de tots els molletans dient que la seva formació defensa i defensarà el diàleg, ja que, segons ha afegit democràcia és la necessitat d’acceptar l’opinió dels altres. L’alcalde de Mollet ha manifestat que “la gestió del govern municipal durant aquest mandat estarà centrada en la responsabilitat, la justícia social, el rigor, la transparència, la participació i la tenacitat; en definitiva valors que són els signes d’identitat d’un govern socialista i de progrés”. Finalment, Monràs ha agraït als grups municipals que en van formar part, la tasca feta, especialment la de CiU mentre ha estat al govern.

INTERVENCIONS DELS PORTAVEUS

Durant aquesta sessió plenària han intervingut els sis portaveus de les formacions polítiques que conformen la nova corporació. En primer lloc, l’única representant al consistori del PP, Susana Calvo, ha mostrat la seva satisfacció per què la llista més votada hagi estat la que governarà a Mollet durant aquests propers quatre anys. També ha afegit que el seu projecte es basarà en la responsabilitat i així ho ha volgut deixar clar quan ha ofert buscar consensos amb l’equip de govern.

Pel que fa a CiU, el seu portaveu, Joan Davi, ha volgut donar a conèixer les pressions que va rebre la seva formació política per tal d’aconseguir una alternativa a la llista més votada. Així mateix, ha anunciat que el grup municipal de Convergència i Unió farà una oposició constructiva que vetlli pels interessos dels molletans, especialment els més necessitats, i s’ha compromès a treballar en positiu perquè la ciutat avanci.

En la seva primera representació en el consistori de Mollet, el portaveu de Ciutadans, Francisco Muñoz ha estès la mà a la resta de forces amb l’objectiu de buscar el millor en benefici de tots els molletans i que la seva formació no perdrà ni un minut amb les desavinences.

En el seu torn de paraula, el portaveu d’Ara Mollet-ERC-MES-AM, Oriol López, ha afirmat en el seu discurs que els seus han estat uns resultats històrics no només per la ciutat de Mollet sinó també per al país ja que s’ha votat pel canvi tot i acceptar que la seva força no ha estat capaç de liderar-lo. López ha estat especialment bel·ligerant amb la gestió de l’anterior govern i ha deixat clar que no està disposat a cap mena de diàleg o pacte amb la formació socialista.

En el seu primer discurs davant la Corporació Municipal, el portaveu de Canviem Mollet-Entesa, Xavier Buzón, ha augurat una legislatura força plural i diversa apostant perquè el treball en comú sigui una prioritat. També ha proposat altres acords conjunts que comportin un pacte pel benestar social, per apropar la política a la ciutadania, contra la corrupció i per l’ocupació i l’economia.

Finalment, la portaveu socialista, Mireia Dionisio, ha recordat que en aquest inici del nou mandat tots hauran de tenir prou intel·ligència i prou capacitat per teixir unes relacions basades en el diàleg i el consens. Dionisio ha afegit que només així, arribant a acords amb tothom, serà possible estar a l’alçada dels nous reptes que afronta la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *