Puigdemont diu que la decisió de la Junta Electoral és “impròpia d’una democràcia”

Qui declarés de forma il·legal la independència de Catalunya hores abans de fugir cap a Bèlgica ha advertit aquest diumenge, via videoconferència: “Que abandonin tota esperança els que es pensin que ens podran doblegar a través de recargolar el dret”.

Ha lamentat que s’hagi produït “un intent vergonyós” de treure’ls d’un procediment electoral, i ha defensat que tenen dret a presentar-se però que se’ls ha volgut apartar i perjudicar.

Ha desitjat que el Tribunal Contenciós-Administratiu resolgui que poden presentar la seva candidatura a les eleccions europees, i ha afirmat: “Saben que si som escollits nosaltres alçarem el dit al Parlament Europeu, i tindrem iniciativa per denunciar les irregularitats a l’Estat espanyol i posar a l’agenda europea el que els catalans volem decidir “.

Sense ells no hauríem guanyat a Bèlgica, Alemanya i Madrid, ni podrem guanyar les causes obertes, ha destacat Puigdemont, que ha celebrat haver guanyat per primera vegada en camp contrari, en les seves paraules.

Ha assegurat que la manera de defensar la democràcia és votant les opcions que garanteixen una defensa efectiva de drets i llibertats democràtiques i col·lectives”, i ha subratllat que ara els catalans i la resta dels espanyols tindran aquesta opció perquè podran votar la seva candidatura.

Feu clic al botó d’edició per canviar aquest text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Canadà va negar l'entrada al seu territori a Puigdemont

L’expresident català havia estat convidat a fer una xerrada a Montreal per una entitat sobiranista del Quebec

Les autoritats del Canadà han denegat l’entrada al seu territori a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, segons ha anunciat Ràdio Canadà. El líder d’JxCat ha recorregut aquest dilluns la decisió al Tribunal Federal canadenc. Puigdemont tenia previst realitzar una visita al Quebec convidat per la Société Saint-Jean Baptiste (SSJB) de Montréal. Segons l’expresident, el govern canadenc va revocar “arbitràriament” la seva Autorització Electrònica de Viatge ‘(AEV) necessària per entrar al país just un dia abans de la data prevista inicialment per a la seva sortida.

Segons la seva defensa coordinada per l’advocat Gonzalo Boye i amb la col·laboració del lletrat quebequès Stéphane Handfield, ara el govern canadenc tindria 90 dies per proporcionar els motius de la revocació del permís per entrar al país. Les autoritats canadenques estarien obligades a donar aquesta informació, segons fonts de la defensa de Puigdemont.

El president la SSJB Maxime Laporte ha denunciat que “Otawa no té autoritat ni legitimitat per denegar als quebequesos convidar a líders internacionals”. “És absolutament vergonyós que el Canadà sigui còmplice de l’autoritarisme espanyol denunciat de manera unànime per l’Assemblea Nacional del Quebec”, ha lamentat en un comunicat el líder d’aquesta associació que defensa la sobirania quebequesa.